Akció!

Czank Nelli – Menekülés, New York, szerelem

3999 Ft 2000 Ft

Mi az esélye annak, hogy találkozzon egy szép jövő előtt álló festő lány és egy korszakalkotó találmányon dolgozó fizikus férfi? Nem sok. Kivéve, ha a sors másként rendezi…

Lori Belleaux a tanulmányai mellett nagybátyja hosztesz-vállalkozásába is besegít: társasági rendezvényekre kíséri el a megbízóit. Nem álmai munkája, de a drága festékeket valamiből finanszíroznia kell. Alexander Warmeston ideje nagy részét a laborjában tölti a kísérleteivel. A cég, ahol dolgozik, nagy bejelentésre készül, ám a munkájuk befejezéséhez szükség van még újabb támogatókra. A csapat a megnyerő külseje miatt Alexet küldi el a New York-i Plaza Hotelben, kifejezetten fizikusoknak rendezett vacsorára, ahová Lori kíséri el…

Itt azonban egy váratlan esemény miatt a két ismeretlen kénytelen lesz összefogni, nem is sejtve, hogy ezzel egy hatalmas játszma részeseivé válnak.

Nyomozás, menekülés, szerelem és egy szenzációs találmány, ami ráférne már a világra – erről szól Czank Nelli regénye, aki légiutas-kísérőből előbb egy egészségmagazin szerkesztőségében találta magát, majd regényíróként debütált.

Kategória:

Leírás

Már régen befejezték a megbeszélést, de a partnernek se híre, se hamva nem volt. Lori a hatalmas üvegablakhoz sétált. Jó ideig nézelődött, majd ráunva erre odasétált a nagybátyja asztalához, és nekitámaszkodott.

– Késik.

– Előfordul. Láttad te is, mekkora a forgalom – felelte Patrick anélkül, hogy felnézett volna.

– Igen, de én Bronxból érkeztem, míg neki csak a város túlsó oldaláról, Greenwich Village-ből kellene ideérnie időben.

Patrick letette a kezéből a vizsgált papírokat, és Lorihoz fordult.

– Kezdesz olyan lenni, mint a drága nővérem. Már megbeszéltük, hogy mikor megérkezel, te is az utcán parkolod le a söprűdet. Tudom, hogy meleg van, de légy még egy kis türelemmel. Fél óra nem a világ.

Lori bosszúsan nézett az órájára.

– Tudom, hogy az idő relatív, különösen egy fizikus számára, de ha nem érkezik időben, legalább ideszólhatott volna.

– Nyugi, biztosan jönni fog. Ahogy kivettem a szavaiból, fontos neki a mai program.

– Remélem is. Különben mi a bánatért öltöztem ki?

– Azért, mert az ilyen kalandokból fizeted a tandíjadat és a hobbidat.

Lori megvonta a vállát. Visszaült a fotelbe, és hogy elfoglalja magát, belelapozott egy képes újságba. Annyira belemerült az egyik cikkbe, hogy nem is vette észre rögtön, befutott a megbízó. Csak az idegen hangra lett figyelmes. Libabőr futott végig a karján.

Felállt, mert nagyon kíváncsi volt a hang tulajdonosára is. A rövid hajú, harmincas férfi jó szabású Armani öltönyt viselt, mely köztudottan képes kiemelni a férfiak legelőnyösebb oldalát. És rajta veszettül jól állt. Lori és a vendég kölcsönösen végigmustrálták egymást.

Patrick köhintett egyet, kizökkentve őket a nézelődésből. Kezet fogott a megbízóval, bemutatta az unokahúgát.

– Mr. Warmeston, szeretném, ha megismerné a kísérőjét.

Lori is nyújtotta a kezét a férfinak.

– Lori Belleaux vagyok, igazán örülök, hogy végül csak ideért.

Mikor kimondta a szemrehányó szavakat, szívesen elharapta volna a nyelvét, de azok már elhangoztak, és bocsánatkérésre ösztönözték a másikat.

– Elnézésüket kérem a késésért, nyomós okom volt erre.

Mosolygott ugyan, de a homlokát hosszanti redők szabdalták.

Patrick bólintott.

– Még éppen itt érte Miss Belleaux-t. Nem sokon múlt, hogy fuccsba menjen a közös estéjük.

– Azt nagyon sajnáltam volna – nézett a férfi sokkal vidámabban. – Még egyszer köszönöm a türelmüket. Egy tüntetésbe keveredtem, melyet sehogyan sem tudtam kikerülni. Reméltem, hogy megvár – nézett Lori szemébe őszintén. A lány kezét talán egy pillanattal tovább is a magáéban tartotta.

Lori zavartan lépett hátrébb. Hirtelenjében nem tudott mit kezdeni a benyomásaival. Egészen másra számított. Alexander megjelenésével egy újabb sztereotípia dőlt meg, miszerint egy fizikus csak… nem is akarta végiggondolni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Czank Nelli – Menekülés, New York, szerelem” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest