A minap egy olyan bejegyzés akadt az utamba, melyben a szerző egy kutatást követően arra az eredményre jutott, hogy
nyáron háttérbe szorul az olvasás. A jó idő a kirándulások, csavargások, aktív kikapcsolódás ideje, a könyvek meg addig várnak a sorukra, míg beköszönt az esős évszak.
Pedig:
– Olvasni majdnem mindenhol lehet. Részemről jobban kedvelem a kézzel fogható példányokat, de például  egy könyvolvasó igazán kis helyen elfér.
– Mindig vannak üres járatok a nap folyamán, mikor várni kell valahol. Sokkal izgalmasabb olvasni, mint bosszankodni, a buszra várva.
– A nyaralás kelléke lehet egy csinos borítójú, fürdőruhánkhoz színvilágában passzoló regény. A  napozás órái sem kell, hogy unalmasan teljenek, amikor csak arra figyelünk, nehogy leégjen a hátunk. Elő a könyvvel!
– Szabadságunk idején bepótolhatjuk az éves elmaradásunkat is. Néha színesebb, ízesebb kalandokat élhetünk át a szereplőkkel, mint a valóságban tennénk. (Persze senkit nem arra biztatok, hogy szálljon le a bicikliről és bújjon el egy besötétített szobában.)
– Sokan vonatoznak hosszú órákat, ami érdekes is lehet, ha nem épp egy végtelennek tűnő búzamező mellett utazunk.
– A gyerekeknek (is) szükségük van a délutáni pihenésre. Mivel is lehetne lekötni a figyelmüket jobban, mint ha mesélünk vagy a kezükbe adunk egy mesekönyvet.
– Az életmód-tanácsadók este, lefekvés előtt már nem ajánlják, hogy a villogó képernyőt bámuljuk sem tévé, sem telefon formájában. Olvasni viszont még ilyenkor is lehet. (Vannak azért ennek is mellékhatásai. Ha túlságosan izgalmas a sztorink, és hajnalig faljuk az oldalakat, akkor emelkedhet a villanyszámlánk.)

Engem nem győzött meg a szerző.  Lehet, hogy valamit félreértettem? 🙂 Van kedvetek nektek is megcáfolni ?

Ha szeretnétek egy romantikus és egyben izgalmas olvasmányt, ami kifejezetten a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésére ajánlott, nézzetek szét az oldalon.
Kellemes nyarat mindenkinek!

Pin It on Pinterest

Share This